Karilan Sukuseura ry
Suvun kotipesä

Joulukirje 2019

Karilan Sukuseura ry                                                  Tampere 28.11.2017
 
HYVÄT SUKUSEURAN JÄSENET
 
Sukuseuramme 20 vuotisjuhlakokous pidettiin historiallisessa Vaarunhovin / Mutasen ympäristössä, joka on ollut Korpilahden kappalaisten asuin- ja elinpaikkana 1690 -luvulta 1900 luvulle. Puitteet täyttivät tehtävänsä, ruokapöytä oli runsas ja makoisa, palvelu pelasi, porukat viihtyivät ja virallinen kokouskin saatiin pidetyksi. Sen jälkeen Alpo esitti seuran historiikin ja Outi esitteli kokemuksiaan geneettisestä sukututkimuksesta. Lopuksi Outin ryhmä esitti kaunista kantelemusiikkia. Kiitokset kaikille puuhanaisille ja -miehille. Osallistujiakin oli varsin kohtuullisesti, reilut 60 lapset mukaan laskien. Se on kuitenkin vain 50-60 prosenttia parhaiden päivien osallistujamääristä.
Seuran hallituksessa tapahtui muutoksia, kun alusta saakka mukana olleet Martti Jokihaara ja Markku Karila siirtyivät sivuun ja heidän tilalleen valittiin Juhani Säynätmäki ja Marika Korhonen. Kunniajäseniksi kutsuttiin pitkäaikainen sihteerimme Merja Karila, edellä mainitut Markku Karila ja Martti Jokihaara sekä hallituksessa alusta saakka ollut ja edelleen jatkava Raili Tuominen. Kokouksen pöytäkirja on luettavissa kotisivuilla www.karilansuku.f ja facebook -ryhmän Karilan Sukuseura ry sivuilla, jossa on myös Kyösti Karilan kuvia tapahtumasta. Alla muutama näyte kuvista.
 
 
 
Sukuseuroissa on meneillään sukupolven vaihdos, joka koskee meitäkin. Toimintasuunnitelmassa todetaan mm. että Laajan sukumme jäsenten kiinnostuksen säilyttäminen ja kasvattaminen on mahdollista, kun kehitämme tapaamisten ja kirjallisen sekä sähköisen viestinnän sisältöä sen mukaan, mitä kulloinkin ”ilmassa liikkuu”. Huomiota tuleekin suunnata nuorempien sukupolvien kannalta kiinnostaviin asioihin ja tapahtumiin. Suvun vanhasta historiasta on mahdollista etsiä ja löytää tapauksia ja tarinoita, jotka avaavat esi-isiemme todellista elämää, ja antavat yllättäviäkin vertailukohtia nykypäivään. Sama koskee sota-ajan lapsien ja sotien jälkeisten suurten ikäluokkien vaiheita yhteiskunnan muutoksessa.
Syksy on ollut hiljaiseloa, eikä ensi vuodellekaan ole suunnitteilla erityisempiä tapaamisia, ainakaan tässä vaiheessa. Uudistunut hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa helmi-maaliskuun tuntumassa. Kaikenlainen yhteydenpito ja toivomusten esittäminen hallituksen jäsenille sekä hallituksen sähköpostiin karilansukuseura@gmail.com on erittäin toivottavaa ennen tuota kokousta, ja tietysti sen jälkeenkin.
Seurassamme on meneillään sihteerin vaihto, kun Markus Kovanen luopuu tehtävästä. Markuksen toimikaudella seuralle hankittiin sosiaalisen median apparaatit (kotisivut, facebook ryhmä ja sähköpostin hyödyntäminen), joita hän piti yllä. Tästä hän ansaitsee suuret kiitokset. Sihteerin tehtävän hoidosta on keskusteltu hallitukseen nousseen Marikan kanssa ja vahdinvaihto etenee suotuisasti. Asia päätetään virallisesti hallituksen tulevassa kokouksessa.
Muistutan siitä, että seurallamme ei ole jäsenmaksua. Tilillä on jonkin verran rahaa, mutta ainoat tulot ovat viime vuosina olleet tapaamisten osallistumismaksut ja vähäiset arvanmyyntitulot. Tapaamiset on järjestettävä omakustannusperiaatteella, ja osin jopa subventoituna, jotta nuoret lapsiperheetkin tavoitettaisiin. Kesän kokouksen lopuksi nousi porukasta varsin vahva vetoomus siitä, että seuran tilille maksettaisiin vapaehtoista tukimaksua vuosittain, kukin vointinsa mukaan. Kun olen oman osuuteni tältä vuodelta jo suorittanut, niin rohkenen haastaa teidät, hyvät jäsenet, myös osaltaan joulumielellä maksamaan tukimaksua seurallemme, tilille FI23 1045 3500 1612 85.
 
Rauhallista adventtia ja joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta!
Tampereella 28.11.2019
Alpo Karila
alpo.karila@gmail.com
050 528 2317