Karilan Sukuseura ry
Suvun kotipesä

Yhdistys

Karilan sukuseura perustettiin suvun keskeisellä maaperällä, Korpilahden Moksin Surkeenjärvellä 25.heinäkuuta 1998. Perustavaan kokoukseen osallistui noin 150 suvun jäsentä. Seuran puheenjohtajaksi valittiin Antti Karila, varapuheenjohtajaksi Esko Tammivuori ja hallituksen jäseniksi Martti Jokihaara, rahastonhoitajana toiminut Anja Karila, Markku Karila, Jukka Sainiemi ja Raili Tuominen. Sihteeriksi kutsuttiin Merja Karila. Hallituksen jäsenet edustivat viittä sukuhaaraa.

Vuonna 2015 valittuun seuran hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Alpo Karila, varapuheenjohtaja Pentti Valkeajärvi ja jäsenet Martti Jokihaara, Markku Karila, Raili Tuominiemi, Riitta Kotalahti-Karila (rahastonhoitaja) ja Outi Sane. Hallituksen ja seuran sihteerinä toimii Markus Kovanen.

Sukuseurassa oli vuonna 2015 yhteensä 137 jäsentä. Jäsenmaksu päätettiin poistaa vuoden 2015 kokouksessa, joten seuran varainhankinta perustuu nyt lahjoituksiin ja tilaisuuksien tuottoihin.

Sukuseuran toiminta on koostunut neljästä osa-alueesta:

  • Joka kolmas, nyttemmin joka neljäs vuosi pidetään seuran virallinen kokous
  1. Viimeksi Jyväskylässä Survon matkailutilalla, ohjelmassa oli myös tutustumien Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa harjoitettavaan tutkimukseen Vuokko Kovasen esittelemänä.
  • Virallisten kokousten välissä asioita hoitaa seuran hallitus. Lisäksi pidetään sukujuhlat tai vastaava tilaisuus, mielenkiintoisen ja suvun henkilöihin liittyvän teeman merkeissä
  1. viimeksi 2013 Tikkalankylän Harjulassa, jossa tanssittiin Arttu ja Severi Karilan yhtyeistä kootun bändin tahdissa. Ohjelmassa oli myös tutustuminen Mervi ja Miika Säynätmäen isännöimään Ohelan maitotilaan.
  • Kokousten ja tilaisuuksien vakio-ohjelmaan kuuluvat aina ruokailu, arvonta (esim. Ohelan tilalla vasikan paino), ja renkaanheitto, jossa kisataan kiertopalkinnosta ja muista palkinnoista useassa sarjassa
  • Vuotuissa jäsenkirjeissä on informoitu tapahtumista suvun piirissä ja kosketeltu ”maailman menoa” yleisemminkin. Nyttemmin suvun kotisivuista on tarkoitus muodostaa tärkein viestintäkanava, mutta jäsenkirjeet lähetetään jatkossakin niille jäsenille, joilla ei ole mahdollisuutta seurata kotisivuja.  
  • Seuran piirissä ja myötävaikutuksella on ilmestynyt julkaisuja, kuten:
  1. Kauko Wirenin toimittama sukumatrikkeli (Karilan suku, Kauko Wiren 2006).
  2. Elämää Karilanmaan vaiheilla 200 vuotta –historiikki vuodelta 2006 jonka toimittivat Antti Karila, Vuokko Kovanen, Kauko Wiren ja Hannele Vesala.